Passievrucht curd

Vorig jaar heb ik voor het eerst passievruchten curd gemaakt en sindsdien ben ik fan! Een eigen recept op mijn blog kon dan natuurlijk ook niet uitblijven.

Ingrediënten

  • 110 ml (diepvries) passievruchten sap
  • 90 gr roomboter
  • 120 gr witte basterdsuiker
  • 3 eidooiers

Bereiding

  • Doe het passievruchten sap, roomboter en witte basterdsuiker in pan en verwarm tot de roomboter is opgelost.
  • Haal de pan van het vuur en klop de eieren kort los.
  • Giet al roerende wat van het warme mengsel bij de eieren en maak familie.
  • Giet alles terug in de pan en verwarm langzaam tot het 80 ° C.
  • Let op dat het niet warmer wordt, dan gaat het ei stollen en is de curd niet meer bruikbaar!
  • Zet het in de koelkast om af te koelen tot gebruik.
  • Je kunt de curd twee weken bewaren in de koelkast in een afgesloten pot.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*