Crème brûlée

Dit is al heel lang mijn favoriete dessert, de klassieker crème brûlée. Mij maak je het meest gelukkig met de meest simpele variant, geen andere smaken, gewoon die overheerlijke vanillesmaak.

Ingrediënten

  • 2 pompjes vanillepasta
  • 350 ml slagroom
  • 100 ml volle melk
  • 65 gr suiker
  • 6 eidooiers
  • 4 el suiker voor afbranden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 130 ° C.
  • Doe de melk, slagroom, vanille en 35 gram suiker in een pan en verhit tot het net begint te koken.
  • Voeg de overige 30 gram suiker bij de eidooiers en klop dit rustig.
  • Giet het warme mengsel bij de eidooiers en roer rustig door. Let op: sla er niet teveel luchtbellen in, dit zorgt voor een bubbelige bovenkant.
  • Zet de waterkoker aan.
  • Verdeel de crème brûlée over vier ramekins en plaats ze in een ovenschaal.
  • Giet het gekookte water in de ovenschaal tot de helft van de ramekins.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de crème brûlée voor 50 tot 60 minuten.
  • Laat de crème brûlée afkoelen op een taartrooster en plaats in de koelkast.
  • Brand de crème brûlée net voordat je ze gaat eten af. Doe dit niet eerder, wanneer je ze terug zet in de koelkast zal het harde suikerlaagje oplossen.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*