Zomerse schnitt met rood fruit

Deze zomerse schnitt past goed bij de huidige temperaturen. Zelf vind ik een schnitt al snel te zoet, maar door het gebruik van mascarpone en rood fruit is deze lekker fris!

Ingrediënten

Moskovisch beslag

  • 3 eieren
  • 90 gr suiker
  • 45 gr roomboter
  • 75 gr bloem

Basilicum stroop

  • 2 boosjes basilicum
  • 90 gr suiker
  • 110 gr water

Victoriabeslag

  • 75 gr hazelnoten
  • 75 gr suiker
  • ½ eiwit

Slagroom-mascarpone vulling

  • 250 gr slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 4 el suiker

Samenstellen

  • 400 gr rood fruit

Bereiding

Victoria beslag

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Hak de hazelnoten fijn in de foodprocessor.
  • Meng de hazelnoten met het suiker.
  • Meng hierna het eiwit er goed door.
  • Verspreid het mengsel over de bakplaat.
  • Bak in 15 à 25 minuten gaar en roer elke 10 minuten goed door.

Moskovisch beslag

  • Warm de oven voor op 180 °C.
  • Smelt de boter en laat deze afkoelen
  • Splits de eieren.
  • Klop de eidooiers met 45 gr suiker au-bain marie luchtig.
  • Klop de eiwitten schuimig en voeg dan rustig de suiker toe.
  • Klop eiwitten tot stijven pieken.
  • Roer met een garde ¼ deel eiwit door het eidoor mengsel om familie te maken.
  • Spatel vervolgens het overige eiwit er snel door totdat het goed gemengd is en stop dan direct om geen lucht te verliezen.
  • Spatel hierna de boter en bloem door het mengsel.
  • Smeer een laagje van ongeveer 1 cm uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak voor ongeveer 15 minuten tot mooi goudbruin en gaar.

Basilicum stroop

  • Kook water en suiker totdat de suiker is opgelost en laat het mengsel vervolgens afkoelen tot het lauw is.
  • Zet een ruime pan water op en breng aan de kook.
  • Pluk 1,5 plantje basilicum en kook de basilicum in 1 minuut en spoel vervolgens af met koud water.
  • Knijp de basilicum goed uit en pureer samen met het suikerwater in de blender.

Slagroom mascarpone mengsel

  • Zet de slagroom en mascarpone 10 minuten in de vriezer. Dit helpt om schiften te voorkomen.
  • Klop de mascarpone in een bakje los.
  • Doe de slagroom, suiker en mascarpone in een kom en bouw met de mixer rustig de snelheid op.
  • Wanneer het mengsel een kleine piek kan vasthouden is het klaar.
  • Stop het mengsel in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Samenstellen

  • Snijd 3 plakken van 8 x 20 van het Moskovisch beslag.
  • Smeer de eerste plak in met basilicumstroop.
  • Spuit mascarponeroom erop en verdeel een deel vers fruit hierin.
  • Leg de volgende plak Moskovisch beslag op.
  • Smeer deze tweede plak ook in met basilicum stroop.
  • Spuit mascarpone room erop.
  • Leg de derde plak Moskovisch beslag erop.
  • Smeer de schnitt rondom af met mascarponeroom.
  • Versier de zijkanten met het victoriabeslag.
  • Spuit boven op met een spuitmondje rondom de rand af.
  • Versier de taart met fruit en kleine blaadjes basilicum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*