Deze cupcakes zijn volledig eetbaar, ze zijn namelijk versierd met witte chocolade botercrème en de prachtige producten van PRIMUS.DIRECT
PRIMUS.DIRECT
Volledig eetbare cupcakes, wie wil dat nu niet? Dit kan met de producten van PRIMUS.DIRECT, een groothandel in producten gemaakt van eetbaar papier. Op dit moment verkopen zij bakvormpjes, versiering, labels en meer. De producten zijn suikervrij en de kleuren worden gemaakt met natuurlijke eetbare ingrediënten, zoals cacao en rode biet. Alle producten hebben een neutrale smaak om juist de smaken van je prachtige baksel te laten spreken. Ik ben zeer te spreken over de producten, ze zijn sterk, zien er mooi uit en smelten weg op je tong! In dit recept heb ik gebruik gemaakt van de cupcakevormen, bloemen en blaadjes. Als je nieuwsgierig bent geworden, kijk dan vooral even op hun website: https://www.primus.direct/
Ingrediënten & benodigdheden voor 8 stuks
Benodigdheden
- Cupcakevormpjes, bloemen en blaadjes van PRIMUS.DIRECT
- Spuitzak
- Spuitmondje 2D
Cupcakes
- 125 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 125 gr witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 125 zelfrijzend bakmeel
- 2 el melk
- Snuf zout
Banketbakkersroom
- 400 ml (volle) melk
- 40 gr custardpoeder
- 40 gr suiker
- 1 vanillestokje
Witte chocolade botercrème
- 125 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 125 gr banketbakkersroom (op kamertemperatuur)
- 37 gr witte basterdsuiker
- 100 gr witte chocolade
Bereiding
Cupcakes
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Mix in een kom de roomboter, suiker en vanillesuiker romig.
- Voeg een voor een de eieren toe en mix tot deze goed zijn opgenomen.
- Mix het zelfrijzend bakmeel en zout door het beslag.
- Verdeel het beslag over de vormpjes, ongeveer 2/3 van de vorm.
- Bak de cupcakes in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.
Banketbakkersroom
- Doe 350 ml melk in een steelpan.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit en stop het merg en het vanillestokje bij de melk in de pan en breng aan de kook.
- Doe 50 ml melk, custardpoeder en suiker in een kom en klop deze totdat er geen klontjes meer in zitten.
- Wanneer de melk aan de kook is, doe je een klein gedeelte bij het gele papje om familie te maken. Even goed door roeren.
- Voeg het custardpapje toe aan de melk en breng nogmaals aan de kook, terwijl je continue blijft roeren. Wanneer het ongeveer 2 minuten heeft gekookt, is je banketbakkersroom klaar.
- Dek af met huishoudfolie om velvorming te voorkomen.
Witte chocolade botercrème
- Mix de roomboter en suiker in een kom romig.
- Voeg vervolgens de banketbakkersroom toe en mix deze langere tijd. Bij gebruik van een staande mixer, laat ik de botercrème 30 minuten.
- Smelt de chocolade au-bain marie wanneer de botercrème 15 minuten draait.
- Laat de chocolade afkoelen tot 40 °C en voeg beetje bij beetje toe aan de botercrème tot hij op de gewenste smaak is.
Samenstellen
- Doe de botercrème in een spuitzak met spuitmondje 2D.
- Spuit de rozentoeven op de cupcakes.
- Waar je de toef eindigt plaats je een bloem een blaadje, om zo het uiteinde te verhullen.