Tarte tatin met peer

Deze overheerlijke tarte tatin is gemaakt met peer en Chinese 5 Spice kruiden, wat een bijzondere smaak geeft.

Ingrediënten voor 2 stuks

  • 60 gr suiker
  • 30 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1/8 tl Chinese 5 Spice
  • 1/8 tl kaneel
  • 2 plakjes bladerdeeg (zelf gemaakt is het allerlekkerste!)
  • 1 peer

Bereiding

Peer en bladerdeeg

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Haal twee plakjes bladerdeeg uit de vriezer of rol twee plakjes van je zelfgemaakte bladerdeeg.
  • Steek hier twee rondjes uit die ongeveer 0.5 cm breder zijn dan het vormpje.
  • Prik met een vork een aantal gaatjes in het bladerdeeg en laat liggen tot gebruik.
  • Snijd de peer door midden en snijd hem zo dat hij qua formaat iets kleiner is dan het vormpje.
  • Haal het harde deel er voorzichtig uit met een mesje.
  • Snijd de peer in plakjes van ongeveer 0,5 cm.

Karamel

  • Zet je bakplaat met bakpapier en de vormpjes alvast klaar.
  • Verwarm de suiker met de kruiden in een steelpan langzaam tot 170 °C of tot hij mooi goudbruin is. Wanneer de karamel te licht is, zal hij weinig smaak hebben. Wanneer hij te donker is, gaat hij bitter smaken. Daarom kun je het beste gebruik maken van een thermometer.
  • Wanneer de suiker 170 °C heeft bereikt voeg je de boter toe en roer je tot zich een mooie karamel vormt.
  • Wanneer de karamel niet een geheel wordt, voeg je voorzicht 1 tl water toe en blijf je roeren.
  • Wanneer de karamel de juiste structuur heeft verdeel je twee grote eetlepels over de bodempjes. Let op: zorg dat je alles klaar hebt liggen, omdat de karamel gauw hard wordt.

Samenstellen

  • Leg de peer met de bolle kant naar beneden en druk voorzichtig aan dat de plakjes mooi vallen in een soort waaier. Let op: de karamel is zeer heet!
  • Leg de plakjes bladerdeeg op het vormpjes en druk de rand voorzichtig naar binnen.
  • Bak de tarte tatin af in 25 minuten.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*