Baked Alaska

Baked Alaska was iets wat al heel lang op mijn lijstje stond, maar wat er nog niet van was gekomen. Het is een heerlijk dessert, wat niet al teveel tijd kost om te maken. Een bodem van biscuit, een heerlijke kern met aardbeienijs en een jasje van meringue!

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Brander
  • Bolvorm van ± 7 cm

Biscuit

  • 2 eieren
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 50 gr patentbloem
  • ¼ tl zout
  • Rasp van ½ citroen (optioneel)

Meringue

  • 3 eiwitten
  • 150 gr suiker

Samenstellen

  • IJs

Bereiding

IJs

  • Laat het ijs kort buiten de vriezer staan en vul de bollen met ijs tot aan de rand.
  • Stop de bolvorm tot gebruik in de vriezer.

Biscuit

  • Verwarm de oven voor op 240 °C.
  • Doe de eieren, witte basterdsuiker, zout en citroenrasp in een hittebestendige kom en verwarm au-bain marie tot ongeveer 37 °C.
  • Tijdens het verwarmen mix je het beslag continu.
  • Wanneer het beslag de juist temperatuur heeft bereikt, haal het van het vuur en klop tot het mengsel op kamertemperatuur is.
  • Zeef de bloem en meng dit voorzichtig door het beslag tot alle bloem is opgenomen.
  • Verdeel het beslag over een bakplaat bekleed met bakpapier en smeer uit.
  • Bak het biscuit in 5 tot 7 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat het biscuit afkoelen en steek rondjes van dezelfde grootte als de bolvorm.

Meringue

  • Doe de eiwitten en suiker in een hittebestendige kom.
  • Verwarm het mengsel au-bain marie totdat de suiker is opgelost.
  • Mix het beslag ongeveer 10 minuten tot het stevige pieken heeft.
  • Het is verstandig om de meringue direct te gebruiken.

Samenstellen

  • Haal de bolvorm met het ijs uit de vriezer.
  • Duw de ijsbollen eruit en leg op een biscuitplakje.
  • Smeer de ijsbollen in met een laagje meringue.
  • Je kunt de ijsbollen direct afbranden en opeten of je zet de bollen in de vriezer en brand ze af voordat je ze gaat opeten.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*