Chocolade Oreo taart

Oreo’s, ik ben er dol op! Dit overheerlijke kleine taartje is maar 15 cm doorsnede en gemaakt van chocoladebiscuit, Oreo botercrème, slagroom en mini-oreo’s.

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Spuitzak
  • Spuitmondje 1M
  • Ronde bakvorm van 15 cm doorsnede en 7,5 cm hoog
  • Deegschraper

Chocoladebiscuit

  • 4 eieren
  • 120 gr suiker
  • 70 gr patentbloem
  • 37 gr maïzena
  • 20 gr cacaopoeder

Banketbakkersroom

  • 200 ml (volle) melk
  • 20 gr custardpoeder
  • 20 gr suiker
  • ½ vanillestokje (of ½ tl vanillepasta)

Oreo-botercrème

  • 225 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 67 gr basterdsuiker
  • 225 gr banketbakkersroom (op kamertemperatuur)
  • 1 rol Oreo’s

Slagroom

  • 200 ml slagroom
  • 1,5 el suiker

Samenstellen

  • Mini-oreo’s

Bereiding

Chocoladebiscuit

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvorm in.
  • Klop de eieren met de suiker luchtig in ongeveer 10 minuten.
  • Zeef de patentbloem, maïzena en cacaopoeder en meng voorzichtig met een spatel door het beslag.
  • Vul de bakvorm tot ongeveer driekwart met het beslag.
  • Bak het biscuit in 25 – 30 minuten gaar.

Banketbakkersroom

  • Doe 150 ml melk in een steelpan.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit en stop het merg en het vanillestokje bij de melk in de pan en breng aan de kook
  • Doe 50 ml melk, custardpoeder en suiker in een kom en klop deze totdat er geen klontjes meer in zitten.
  • Wanneer de melk aan de kook is, doe je een klein gedeelte bij het gele papje om familie te maken. Even goed door roeren.
  • Voeg het custardpapje toe aan de melk en breng nogmaals aan de kook, terwijl je continue blijft roeren. Wanneer het ongeveer 2 minuten heeft gekookt, is je banketbakkersroom klaar.
  • Dek af met huishoudfolie om velvorming te voorkomen.

Oreo botercrème

  • Mix de roomboter en suiker in een kom romig.
  • Voeg vervolgens de banketbakkersroom toe en mix voor langere tijd. Bij gebruik van een staande mixer, laat ik de botercrème 30 minuten draaien.
  • Hak de Oreo’s zeer fijn en voeg deze tijdens de laatste 5 minuten toe aan de botercrème.

Slagroom

  • Zorg dat de kom en kloppers koud zijn voordat je de slagroom gaat kloppen.
  • Doe de slagroom en suiker in een kom en klop stijf.

Samenstellen

  • Snijd het chocoladebiscuit drie keer door, zodat er vier lagen ontstaan.
  • Smeer de eerste laag in met Oreo botercrème, de tweede met slagroom en de derde met Oreo botercrème.
  • Zorg dat je Oreo botercrème overhoudt om de taart mee af te smeren.
  • Smeer de taart af met de overige botercrème. Gebruik een deegschraper om hem strak af te smeren.
  • Spuit bovenop de taart rondom toeven slagroom en decoreer met de mini-oreo’s.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*