Oreo’s, ik ben er dol op! Dit overheerlijke kleine taartje is maar 15 cm doorsnede en gemaakt van chocoladebiscuit, Oreo botercrème, slagroom en mini-oreo’s.
Ingrediënten
Benodigdheden
- Spuitzak
- Spuitmondje 1M
- Ronde bakvorm van 15 cm doorsnede en 7,5 cm hoog
- Deegschraper
Chocoladebiscuit
- 4 eieren
- 120 gr suiker
- 70 gr patentbloem
- 37 gr maïzena
- 20 gr cacaopoeder
Banketbakkersroom
- 200 ml (volle) melk
- 20 gr custardpoeder
- 20 gr suiker
- ½ vanillestokje (of ½ tl vanillepasta)
Oreo-botercrème
- 225 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 67 gr basterdsuiker
- 225 gr banketbakkersroom (op kamertemperatuur)
- 1 rol Oreo’s
Slagroom
- 200 ml slagroom
- 1,5 el suiker
Samenstellen
- Mini-oreo’s
Bereiding
Chocoladebiscuit
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvorm in.
- Klop de eieren met de suiker luchtig in ongeveer 10 minuten.
- Zeef de patentbloem, maïzena en cacaopoeder en meng voorzichtig met een spatel door het beslag.
- Vul de bakvorm tot ongeveer driekwart met het beslag.
- Bak het biscuit in 25 – 30 minuten gaar.
Banketbakkersroom
- Doe 150 ml melk in een steelpan.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit en stop het merg en het vanillestokje bij de melk in de pan en breng aan de kook
- Doe 50 ml melk, custardpoeder en suiker in een kom en klop deze totdat er geen klontjes meer in zitten.
- Wanneer de melk aan de kook is, doe je een klein gedeelte bij het gele papje om familie te maken. Even goed door roeren.
- Voeg het custardpapje toe aan de melk en breng nogmaals aan de kook, terwijl je continue blijft roeren. Wanneer het ongeveer 2 minuten heeft gekookt, is je banketbakkersroom klaar.
- Dek af met huishoudfolie om velvorming te voorkomen.
Oreo botercrème
- Mix de roomboter en suiker in een kom romig.
- Voeg vervolgens de banketbakkersroom toe en mix voor langere tijd. Bij gebruik van een staande mixer, laat ik de botercrème 30 minuten draaien.
- Hak de Oreo’s zeer fijn en voeg deze tijdens de laatste 5 minuten toe aan de botercrème.
Slagroom
- Zorg dat de kom en kloppers koud zijn voordat je de slagroom gaat kloppen.
- Doe de slagroom en suiker in een kom en klop stijf.
Samenstellen
- Snijd het chocoladebiscuit drie keer door, zodat er vier lagen ontstaan.
- Smeer de eerste laag in met Oreo botercrème, de tweede met slagroom en de derde met Oreo botercrème.
- Zorg dat je Oreo botercrème overhoudt om de taart mee af te smeren.
- Smeer de taart af met de overige botercrème. Gebruik een deegschraper om hem strak af te smeren.
- Spuit bovenop de taart rondom toeven slagroom en decoreer met de mini-oreo’s.