Vandaag gaat het niet over mij, maar over ‘Uit de keuken van Roos’. Roos heeft sinds november een ontzettend leuke foodblog en vandaag geeft zij antwoord op de vragen uit mijn baktag.
Vragen
Wat vindt je het leukste aan bakken?
Het leukste aan bakken vind ik dat je nooit klaar bent. Je kunt nooit zeggen “nu heb ik alles gebakken”, want er komen telkens nieuwe recepten, nieuwe taartjes, koekjes, broodjes en gebakjes die ik eens wil maken.
Jouw favoriete zelfgemaakte taart is …
Monchoutaart is echt mijn favoriet! Juist door de eenvoud is hij zo lekker. Een bodem van Bastognekoeken en een romige laag monchou.
Wat staat er op jouw bak bucket list?
Leuk dat deze vraag er tussen staat! Ik heb namelijk echt een bucket list. Het probleem is alleen dat er sneller nieuwe dingen bij komen dan ik kan afstrepen. Op nummer 1 staat “Alle smaken macarons proberen bij Laduree op de Champs-Élysee”.
Jij bakt het liefste voor …
Mijn lieve vriendje, Jasper. Hij is erg kieskeurig, zo weet ik gelijk wanneer een taartje écht lekker is!
Waar zou je niet zonder kunnen tijdens het bakken?
Mijn keukenmachine. Ik denk dat vrijwel alle bakkers hier voor kiezen! Zo makkelijk als je meringue voor jou stijfgeklopt wordt en jij ondertussen al de volgende stap kunt volgen van het recept.
Wat is jouw favoriete ingrediënt?
Eieren. Ze hebben zelf weinig smaak maar zonder eieren kun je de helft van de patisserie niet meer maken. Ze zijn dus een cruciaal ingrediënt.
Welke techniek zou je graag nog willen leren?
Tempereren van chocolade. Niks maakt mij gelukkiger dan wanneer je eigen reflectie zichtbaar is in het mooie laagje chocolade op een gebakje.
Chaos of structuur in de keuken?
Structuur. Vroeger was ik verzot op de boeken “Lena lijstje”. Zelf maak ik ook voor álles lijstjes, en vóóral voor bakken. Soms heb ik grote opdrachten en weinig tijd, als je dan niet gestructureerd te werk gaat is het te verwachten dat je niet op tijd klaar zult zijn.
Koffie of thee bij de taart?
Koffie? Blegh…! Koffie lust ik alleen in een taart, geef je mij een kopje koffie dan maak je mij niet gelukkig.
Wat is de lekkerste taart die je ooit ergens anders heb gegeten?
Als kind was de enige taart die ik lekker vond de monchoutaart van mijn moeder. Eigenlijk is dat nog steeds de beste!
Wat heb jij altijd op voorraad?
Naast mijn obsessie voor lijstjes heb ik ook een obsessie voor potjes. Zo heb ik altijd goed gevulde potjes suiker, bloem, meel, en gist.
Wie is jouw favoriete BB’er (Bekende Bakker)?
Eigenlijk nooit over nagedacht. Ik heb meer “fases”. Vandaag ben ik verzot op de een en morgen weer de ander.
Jij hebt stiekem wel eens een hele … opgegeten?
Ik heb wel meer dan eens een hele doos macarons opgegeten. Voor macarons mag je mij wakker maken! Tenzij ze bij de supermarkt vandaan komen. Bij macarons merk je direct of ze homemade zijn.
Wat is het laatste dat je hebt gebakken?
Op dit moment staat mijn oven nog af te koelen van de gezonde eierkoeken die ik gebakken heb.
Welk apparaat moet er nog in jouw keuken komen?
De droom van iedere bakker, een KitchenAid. Eigenlijk heb ik ook nog wel de droom om een grote koelkast met twee deuren te hebben om al mijn voorraad in kwijt te kunnen. En als ik dan toch bezig ben zou een tweede oven ook niet verkeerd zijn.
Jullie kunnen Roos volgen via de volgende kanalen:
Website
Instagram
Facebook