Het allerliefste eet ik de hele dag brood, maar ik weet dat dit helaas niet zo gezond is. Daarom dit lekkere recept voor granola met een tropische twist, heerlijk voor door de yoghurt of kwark.
Ingrediënten
- 250 gr havervlokken
- 150 gr speltpops
- 100 gr hazelnoten
- 70 gr honing
- 50 gr neutrale olie
- 2 zakjes vanillesuiker
- 50 gr papaya blokjes
- 50 gr ananas blokjes
Bereiding
- Verwarm de over voor op 170 graden.
- Hak de hazelnoten met een mes of foodprocessor tot kleinere stukjes.
- Doe de havervlokken, speltpops, hazelnoten en vanillesuiker in een kom.
- Meng de honing met de olie voor zover kan, het zal zich niet volledig met elkaar vermengen.
- Giet het honing-olie mengsel over de droge ingrediënten en meng het goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over de bakplaat en plaats in de oven.
- Bak de granola in ca. 20 minuten af tot die goudbruin is.
- Wanneer de granola uit de oven is, roer je deze goed om. Doe dit ongeveer drie keer, om de 10 minuten.
- Laat de granola afkoelen en meng de papaya en ananas blokjes er door.
- Bewaar de granola in een afgesloten pot.