Frisse appel crumble

Een frisse variant van appel crumble in een glaasje. Knapperige koekkruimels, gekarameliseerde appeltjes en een fris mengsel van slagroom en Griekse yoghurt.

Ingrediënten voor 4 dessertglazen

Gekarameliseerde appel

  • 2 appels
  • 3 el suiker
  • 25 gr roomboter
  • 1/2 tl kaneel

Koekkruimels

  • 40 gr roomboter (koud)
  • 40 gr suiker
  • 55 gr patentbloem
  • 25 gr amandelmeel
  • snuf zout

Slagroom

  • 125 ml slagroom
  • 1 el suiker

Samenstellen

  • 125 gr Griekse yoghurt

Bereiding

Koekkruimels

  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed voorzichtig met je handen tot een kruimelig deeg.
  • Dek de kom af met vershoudfolie en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor om 170 graden.
  • Bak de koekkruimels in 14 tot 18 minuten goudbruin.
  • Laat de koekkruimels afkoelen.

Gekarameliseerde appel

  • Schil de appels en snijd in blokjes. Snijd de blokjes niet te klein, want in de pan slinken ze nog.
  • Doe de roomboter in de pan en zet op middelhoog vuur.
  • Meng de suiker en kaneel samen.
  • Als de roomboter is gesmolten, doe je de appelblokjes in de pan met de suiker en kaneel.
  • Laat dit rustig staan tot de suiker begint te karameliseren. Roer de appelblokjes af en toe om.
  • De gekarameliseerde appels zijn klaar wanneer ze er mooi bruin uitzien en ze allemaal een laagje karamel om zich heen hebben.
  • Laat de gekarameliseerde appel afkoelen tot kamertemperatuur.

Slagroom

  • Mix de slagroom met de suiker tot het ongeveer de dikte van yoghurt heeft.

Samenstellen

  • Verdeel de gekarameliseerde appel over de vier dessertglazen.
  • Strooi een klein laagje koekkruimels over de gekarameliseerde appel.
  • Meng de Griekse yoghurt en slagroom met een garde.
  • Verdeel het Griekse yoghurt – slagroom mengsel over de vier dessertglazen.
  • Strooi nog een aantal koekkruimels over het mengsel om het af te maken.
  • Zet het dessert minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

 

 

4 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*