Cupcakes met rozen toeven

In de keuken geniet ik er van om nieuwe technieken te proberen. Op deze cupcakes heb ik een simpele techniek toegepast die een prachtig eindresultaat geeft!

Ingrediënten & benodigdheden

Benodigdheden

  • Cupcakevormpjes
  • Spuitzak
  • Spuitmondje

Cupcakes (12 stuks)

  • 125 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 125 gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 125 zelfrijzend bakmeel
  • 2 el melk

Banketbakkersroom

  • 400 ml (volle) melk
  • 40 gr custardpoeder
  • 40 gr suiker
  • 1 vanillestokje

Vanille botercrème

  • 125 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 125 gr banketbakkersroom (op kamertemperatuur)
  • 37 gr witte basterdsuiker
  • Kleurstof (naar keuze)

Bereiding

Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Mix in een kom de roomboter, suiker en vanillesuiker romig.
  • Voeg een voor een de eieren toe en mix tot deze goed zijn opgenomen.
  • Mix het zelfrijzend bakmeel en zout door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes, ongeveer 2/3 van de vorm.
  • Bak de cupcakes in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.

Banketbakkersroom

  • Doe 350 ml melk in een steelpan.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit en stop het merg en het vanillestokje bij de melk in de pan en breng aan de kook.
  • Doe 50 ml melk, custardpoeder en suiker in een kom en klop deze totdat er geen klontjes meer in zitten.
  • Wanneer de melk aan de kook is, doe je een klein gedeelte bij het gele papje om familie te maken. Even goed door roeren.
  • Voeg het custardpapje toe aan de melk en breng nogmaals aan de kook, terwijl je continue blijft roeren. Wanneer het ongeveer 2 minuten heeft gekookt, is je banketbakkersroom klaar.
  • Dek af met huishoudfolie om velvorming te voorkomen.

Vanille botercrème

  • Mix de roomboter en suiker in een kom romig.
  • Voeg vervolgens de banketbakkersroom toe en mix deze langere tijd. Bij gebruik van een staande mixer, laat ik de botercrème 30 minuten.

Samenstellen

  • Stop een klein gedeelte van de botercrème in een kommetje en voeg hier kleurstof aan toe tot je de gewenste kleur hebt.
  • Pak een spuitzak en doe het gewenste spuitmondje erin.
  • Stop de gekleurde botercrème in de spuitzak en wrijf deze plat, zodat hij overal in de spuitzak komt te zitten.
  • Maak de spuitzak voorzichtig open. Tip: vouw je hand om het bovenste deel van de spuitzak en blaas erin, zo blaas je hem makkelijk open.
  • Doe de overige botercrème voorzichtig in de spuitzak.
  • Spuit rozentoeven op de cupcakes. Begin in het midden en werk zo langzaam naar buiten. Om de toeven mooi af te kunnen ronden, is het prettig dat de botercrème niet te koud is.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*