Banketbakkersroom

Deze romige banketbakkersroom is een heerlijk basisrecept die ik vaak gebruik tijdens het bakken.

Ingrediënten

Banketbakkersroom

  • 400 ml (volle) melk
  • 40 gr custardpoeder
  • 40 gr suiker
  • 1 vanillestokje

Bereiding

Banketbakkersroom

  • Doe 350 ml melk in een steelpan.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit en stop het merg en het vanillestokje bij de melk in de pan en breng aan de kook.
  • Doe 50 ml melk, custardpoeder en suiker in een kom en klop deze totdat er geen klontjes meer in zitten.
  • Wanneer de melk aan de kook is, doe je een klein gedeelte bij het gele papje om familie te maken. Even goed door roeren.
  • Voeg het custardpapje toe aan de melk en breng nogmaals aan de kook, terwijl je continue blijft roeren. Wanneer het ongeveer 2 minuten heeft gekookt, is je banketbakkersroom klaar.
  • Dek af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen.

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Botercrème * – Taartjunkie

  2. Pingback: Chocolade framboos meringuetaart – Taartjunkie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*