Deze romige banketbakkersroom is een heerlijk basisrecept die ik vaak gebruik tijdens het bakken.
Ingrediënten
Banketbakkersroom
- 400 ml (volle) melk
- 40 gr custardpoeder
- 40 gr suiker
- 1 vanillestokje
Bereiding
Banketbakkersroom
- Doe 350 ml melk in een steelpan.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit en stop het merg en het vanillestokje bij de melk in de pan en breng aan de kook.
- Doe 50 ml melk, custardpoeder en suiker in een kom en klop deze totdat er geen klontjes meer in zitten.
- Wanneer de melk aan de kook is, doe je een klein gedeelte bij het gele papje om familie te maken. Even goed door roeren.
- Voeg het custardpapje toe aan de melk en breng nogmaals aan de kook, terwijl je continue blijft roeren. Wanneer het ongeveer 2 minuten heeft gekookt, is je banketbakkersroom klaar.
- Dek af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen.
Pingback: Botercrème * – Taartjunkie
Pingback: Chocolade framboos meringuetaart – Taartjunkie