De bak tag (deel I)

Soms zie ik in tags ontzettend leuke vragen voorbij komen, echter heb ik er nog weinig gezien op het gebied van bakken. Daar was maar een oplossing voor, ik heb er zelf een gemaakt! Ik kreeg zoveel inspiratie voor leuke vragen, dat ik hem heb opgedeeld in twee tags.

Vragen

Wat vindt je het leukste aan bakken?
Misschien kun je beter vragen ‘wat niet?’. Het leuke aan bakken vindt ik de precisie, hoe nauwkeurig sommige processen moeten zijn op tot het lekkerste eindresultaat te komen. En dat je eindeloos kunt combineren met van alles en nog wat.

Jouw favoriete zelfgemaakte taart is …
Dat is een taart met sinaasappel bavarois, vanille panna cotta en sinaasappel biscuit. Lekker fris en zoet tegelijk.

Wat staat er op jouw bak bucket list?
Te veel, dat sowieso, maar wat ik erg graag wil maken is een unicorn cake! Die vindt ik er zo tof uit zien.

Jij bakt het liefste voor …
Mijn vrienden en familie. Ik vind het vooral leuk wanneer ik voor anderen mag bakken. Want tja, het is ook een probleem als ik alles zelf op ga eten 😉

Waar zou je niet zonder kunnen tijdens het bakken?
Mijn Kenwood Kmix! Deze geweldige machine heb ik nu ongeveer een jaar in bezit en ik ben er ontzettend blij mee. Ik ben heel eerlijk… ooit zou ik graag een Kitchenaid hebben, maar dit was een goede tussenstap.

Wat is jouw favoriete ingrediënt?
Vanillestokjes, ik vind goede vanillestokjes zo heerlijk ruiken. Het is alleen jammer dat ze op het moment zo duur zijn.

Welke techniek zou je graag nog willen leren?
Goed kunnen tempereren zou ik zo graag willen beheersen. Ik vind het een hele mooie techniek, maar doordat ik dit niet wekelijks doe, heb ik er soms nog echt moeite mee.

Chaos of structuur in de keuken?
Het begint met structuur en eindigt in grote chaos! Ergens in het proces gaat het toch nog steeds mis helaas. Gelukkig lijkt het altijd erger dan het is en is het redelijk snel weer opgeruimd.

Koffie of thee bij de taart?
Beiden zijn niet favoriet, maar als ik moet kiezen is het zeker thee.

Wat is de lekkerste taart die je ooit ergens anders heb gegeten?
Dit was een overheerlijke taart van Robert van Beckhoven. Met z’n zeven verschillende structuren/lagen met als focus yoghurt. Een smaakexplosie in je mond! Ik kan het iedereen aanraden om een keer naar zijn winkel te gaan, alles wat je daar vindt is ontzettend lekker, vooral ook zijn broden. Ook kan je een lange gang door waar je kunt kijken hoe de bakkers en banketbakkers aan het werk zijn, erg leuk om eens te zien!

Wat heb jij altijd op voorraad?
Eigenlijk best veel, ik kan altijd wel iets bakken. De volgende producten zijn altijd op voorraad: roomboter, alle soorten suiker, patentbloem, meel, melk, eieren. Dit was het nog niet, maar anders wordt het lijstje erg lang. Het gaat nog door met dingen als maïzena, cacaopoeder etc.

Wie is jouw favoriete BB’er (Bekende Bakker)?
Rutger van den Broek. Ik heb het Heel Holland Bakt seizoen van hem nooit gezien, maar ik ben groot fan van zijn Bakbijbel.

Jij hebt stiekem wel eens een hele … opgegeten?
Nou, ik heb hem gedeeld, maar wij maakten thuis vaak cakebeslag zonder de cake te bakken. Mijn moeder, zus en ik aten dan alleen het beslag op. Zo fout, maar zo lekker!

Wat is het laatste dat je hebt gebakken?
Cupcakes met botercrèmetoeven voor een babyshower.

Welk apparaat moet er nog in jouw keuken komen?
Ondanks dat ik heel gelukkig ben met mijn Kmix, is een Kitchenaid natuurlijk altijd welkom.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Wanneer je hem zelf wilt gebruiken op je website, zou ik het tof vinden als je even aangeeft waar je hem vandaan hebt. Wanneer je geen website hebt, zou ik het alsnog leuk vinden om van jullie een aantal antwoorden te lezen, dus deel deze gerust in de reacties hieronder!

Liefs Taartjunkie

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*