Overheerlijke vlechten met een zoete pecanvulling. Deze 1-persoons gebakjes kosten even wat tijd om te bereiden, maar dat is alle moeite waard op het eind.
Ingrediënten
Danish pastry
- 370 gr bloem
- 30 gr fijne suiker
- 140 ml volle melk (op kamertemperatuur)
- 8 gr zout
- 25 gr verse gist
- 40 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 1 ei
- 250 gr roomboter (koud)
Vulling
- 170 gr pecannoten
- 70 ml ahornsiroop
- 75 gr lichte basterdsuiker
- 50 gr roomboter (op kamertemperatuur)
Samenstellen
- 1 ei
Bereiding
Danish pastry
- Doe de volle melk met de gist in een maatbeker/kom en roer tot de gist is opgelost.
- Doe de bloem, fijne suiker, zout en het ei in een kom. Voeg hier de melk aan en kneed tot een samenhangend deeg.
- Voeg vervolgens de boter toe en kneed nogmaals goed door tot de boter volledig is opgenomen.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1,5 uur rusten in de koelkast.
- Pak de 250 gr roomboter en doe deze tussen vershoudfolie en sla deze tot een vierkant van ongeveer 1 centimeter dik. Laat de plak roomboter in de koelkast tot gebruik.
- Na 1,5 uur het deeg uitrollen tot een langwerpige vierhoek. De vierhoek moet tweemaal zo groot zijn als de plak roomboter.
- Leg de plak roomboter op een helft en druk zachtjes aan bij de randen. Vouw vervolgens het deeg dubbel.
- Rol uit tot de deegplak drie keer zo lang is dan dat hij breed is. LET OP: zorg ervoor dat er continue genoeg bloem onder de plak ligt om te voorkomen dat hij gaat plakken aan de werkblad! Draai de plak tijdens het uitrollen ook meerdere keren om.
- Vouw vervolgens de ene kant tot ¾ naar binnen en de andere kant tot ¼, zodat ze aansluiten. Vouw het deeg vervolgens dubbel.
- Wikkel in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Leg het deeg neer zodat de gesloten kanten naar de zijkant wijzen en rol nogmaals uit tot de deegplak 3 keer zo lang is dan dat hij breed is en vouw op dezelfde manier op en leg tot gebruik in de koelkast.
Vulling
- Rooster de pecannoten op 175 graden ongeveer 8 minuten tot ze iets donkerder van kleur zijn. Laat de pecannoten afkoelen.
- Hak de pecannoten, let erop dat je ze niet te fijn hakt.
- Doe de pecannoten, de ahornsiroop, lichte basterdsuiker en roomboter in een kom en roer deze totdat alles goed gemengd is.
Samenstellen
- Rol het deeg uit tot een plak van 60 x 30 cm.
- Snij van de plak 12 vierhoeken van 10 x 15 cm.
- Snij de vierhoeken om de ± 1,5 cm aan beiden korte kanten, tot 5 cm naar binnen.
- Leg in het ongesneden gedeelte een deel van de vulling, zorg ervoor dat de randen voor een klein stukje vrij blijven.
- Vlecht de stroken naar binnen van links naar rechts.
- Leg de pecan vlecht direct op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de pecan vlechten voldoende afstand hebben.
- Dek de pecan vlechten af met vershoudfolie. Laat de pecan vlechten 1 uur rusten op de bakplaat.
- Zet de oven aan op 190 graden en bak de pecan vlechten af in ongeveer 19 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.