Chocolade fruit naked drip cake

Deze overheerlijke ‘naked cake’ is geïnspireerd door een van de afleveringen van Heel Holland Bakt. De combinatie waarmee je nooit de plank mis kan slaan, fruit en chocolade, zijn hierin verwerkt.

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 cm doorsnede
  • Deegschraper
  • Taartzaag (of mes)

Biscuit

  • 150 gr eiwit
  • 110 gr suiker
  • 100 gr eidooier
  • 8 gr maïzena
  • 105 gr patentbloem
  • 50 gr choco snippers

Banketbakkersroom

  • 400 ml melk
  • 40 gr suiker
  • 40 gr custard
  • 1 vanillestokje

Botercrème

  • 250 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 250 gr banketbakkersroom (op kamertemperatuur)

Jam

  • 200 gr rood fruit naar keuze
  • 200 gr geleisuiker
  • Scheutje citroensap

Ganache

  • 110 gr pure chocolade
  • 100 gr slagroom

Versiering

  • 400 gr rood fruit naar keuze

Bereiding

Biscuit

  • Doe de eiwitten in een kom en klop deze met de mixer even kort los.
  • Voeg de suiker lepel voor lepel toe en klop tot een stijve meringue. Wanneer je de garde er uit haalt, moet er een stevige piek rechtop blijven staan.
  • Spatel voorzichtig de eidooiers door de meringue tot deze volledig zijn opgenomen.
  • Spatel de bloem, maïzena en chocosnippers door het beslag tot deze volledig zijn opgenomen.
  • Giet het beslag in een springvorm en bak af op 180 graden voor ongeveer 25 minuten. Het biscuit is gaar wanneer deze mooi terug veert, wanneer je hem zachtjes indrukt. 

Banketbakkersroom

  • Maak een papje van de suiker, custard en een scheut melk. Roer dit goed door, zodat er geen klontjes meer in het papje zitten.
  • Doe de overige melk met het vanillestokje in een pannetje en breng aan de kook.
  • Wanneer de melk kookt, doe je een klein gedeelte bij het papje om familie te maken.
  • Het papje en de warme melk even goed door roeren en aan de melk toevoegen.
  • Het mengsel even kort door laten koken.
  • De banketbakkersroom laten afkoelen in de pan of op een plaat, afgedekt met huishoudfolie.

Botercrème

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Doe de roomboter en basterdsuiker in de kom en klop dit ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de banketbakkersroom toe. Bij een staande mixer ongeveer 25 minuten laten kloppen. Bij een handmixer, probeer het vol te houden tot 30 minuten totaal, dit geeft een overheerlijke en luchtige botercrème.

Jam

  • Doe de frambozen, geleisuiker en het citroensap in een pan en breng aan de kook.
  • Laat dit 4 à 5 minuten goed doorkoken. Hierna kun je de jam afkoelen tot gebruik.

Ganache

  • Doe de slagroom in een pan en breng aan de kook.
  • Stop de chocolade in een kom.
  • Wanneer de slagroom kookt giet je deze over de chocolade.
  • Wacht 1 à 2 minuten en roer tot de chocolade en slagroom volledig vermengd zijn.
  • Laat de ganache afkoelen in de koelkast. Let er wel op dat je hem niet te lang in de koelkast laat staan, dan wordt de ganache hard. De ganache moet enigszins koud aanvoelen, maar nog wel vloeibaar zijn.

Samenstellen

  • Snijd het biscuit tweemaal door, zodat er drie lagen ontstaan. Om een mooie strakke rand aan de bovenkant van de taart te krijgen, draai je het biscuit om.
  • Smeer de onderste laag biscuit in met de helft van de frambozenjam.
  • Spuit vervolgens een laag botercrème er op.
  • Doe de tweede laag biscuit erop en herhaal de stappen.
  • Eindig de taart met de laatste laag biscuit en smeer af met botercrème.
  • Aangezien het een naked cake is, wordt de taart afgesmeerd tot het biscuit, zodat deze er door heen te zien is.
  • Pak vervolgens de ganache en smeer deze voorzichtig met een lepel op de bovenkant van de taart. Druk met de lepel kleine beetje ganache over de rand, zodat het drip effect ontstaat.
  • Decoreer de taart met het rode fruit naar eigen smaak en creativiteit.

 

3 Comments

  1. Wat een mooie taart!!!

  2. Thanks for your personal marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you might be a
    great author.I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back in the
    foreseeable future. I want to encourage that you continue your great
    job, have a nice holiday weekend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*